Oldal kiválasztása

Történetünk

Miért Paleo?Miért Cukrász?Miért Akadémia?Miért Paleo?Miért Cukrász?Miért Akadémia?

HILDA Cukrászda

25 Év Tapasztalat – 2 Generáció – Vásárlói Igények

A Paleo Cukrász Akadémiát a pilisszentkereszti, családi vállalkozásként működő Hilda Cukrászda hívta életre, a tagjai és tulajdonosai indították el ezt a vállalkozást. A cukrászda már több, mint 25 éve működik sikeresen Papucsek Lászlóné cukrászmester vezetésével. Ez idő alatt rengeteg szakmai tapasztalatot sikerült összegyűjteni, újra és újra kamatoztatni. Ez a tapasztalatszerzés évtizedekkel ezelőtt a budapesti Gerbaud cukrászdában indult, majd két évtizeden keresztül a vevői igények formálták, alakították ki a klasszikus, kézműves cukrászda jelleget.

Ez tényleg egy igazi, családi cukrász vállalkozás. Közel egy évtizeddel ezelőtt az egyszemélyes vállalkozás bővülni kezdett és az időközben felnőtt gyermekekkel kiegészülve tovább növekedett. Ettől kezdve már három cukrász szaktudása szolgálta ki és szolgálja ki ma is a vendégek igényeit. A két generáció tökéletes együttműködése megteremtette, hogy egy olyan fejlődésen menjen keresztül a vállalkozás, amely során sikerült megtartani a hagyományos kézműves jelleget, de megjelent a folyamatos innováció is. Ennek köszönhetően klasszikus és olyan reform sütemények is megtalálhatóak a termékkínálatban, mint a tej-, cukor-, vagy gluténmentes torták.

Mivel az elmúlt években egyre népszerűbbé vált az egészséges életmód követése, illetve a lakosság egyre nagyobb része vált érzékennyé valamilyen étel alapanyagra, a vendégkör igényei is jelentősen megváltoztak. Egyre többen kezdték el keresni a tej-, cukor-, és lisztmentes süteményeket, de leginkább a mindhárom alapanyagot nélkülöző sütemények számítottak és számítanak ma is a leginkább keresett termékeknek a pultban.

“Vigyázz a testedre!

Ez az egyetlen hely, ahol élhetsz”

– Jim Rohn –

Paleo sütemények

Mentes – Paleo – Egészség – Érzékenyek Süteményei

Mivel ilyen mértékben növekedtek vásárlói igények a “mentes” sütemények iránt, szükségszerűvé vált az újabb tapasztalatszerzés, kísérletezés. A hagyományos alapanyagokat olyan új összetevőkkel kellett helyettesíteni, ami a klasszikus cukrászatban korábban nem volt szokványos. A cukor helyettesítése a süteményekben már korábban megjelent, de a liszt és tej nélkülözése még igazán újszerű gondolkodást igényelt.

Elsősorban arra törekedtünk, hogy a legjelentősebb igényeket, vagyis a tej-, cukor- és lisztmentes sütemények iránti keresletet elégítsük ki. Mivel a paleo étrend mindhárom alapanyagot nélkülözi, mi pedig arra törekedtünk, hogy ezek mindegyikét helyettesítsük süteményeinkben, egyre több paleo süteményt, tortát alkottunk meg.

Manapság egyre több ember él egészségtudatos életmódot, így sokkal jobban figyel a táplálkozására is. A vendégkörünkkel történő beszélgetések során rájöttünk, hogy bár az ilyen érdeklődésű emberek elzárkóznak a szervezetüket megterhelő alapanyagok fogyasztásától, szeretnének teljes értékű életet élni és élvezni a sütemények által kínált boldogságot. A paleo sütemények pedig éppen ezt kínálják számukra.

Hasonló helyzetben vannak azok az emberek és a számuk napról napra növekszik, akik nem önszántukból döntenek úgy, hogy másképp táplálkoznak, hanem mert érzékenyek valamilyen alapanyagra. Bizonyos határok között és preferenciák mellett a paleo sütemények számukra is tökéletes alternatívát nyújtanak, nem kell kompromisszumot kötniük.

“Minden születésnap,

minden ünnep valami édességgel, tortával zárul

és az emberek erre  emlékeznek.”

– Buddy Valastro –

Paleo Cukrász Akadémia

siker – Lehetőség mindenkinek – Online & kényelem

Régen a sütemény készítésével kapcsolatos tudás a családokban anyáról lányára szállt. Az újonnan megjelent paleo és “mentes” süteményeknek azonban még nincs tradíciója sem a családok körében, sem a cukrászképzésben. A legnagyobb kihívást az alapanyagok ismerete, viselkedése jelenti. Találunk egy jónak tűnő receptet, megpróbáljuk elkészíteni, de a végeredmény sokszor nem az, amire számítunk. Ahhoz, hogy a “mentes” és paleo sütemények bárki számára könnyen elkészíthetőek, megfelelő állagú és kinézetűek, valamint finomak legyenek egy család konyhájában is bármikor, az alapanyagok, az elkészítési eljárások, a tapasztalaton alapuló oktatás elengedhetetlen. Mi arra vállalkoztunk, hogy segítünk azoknak az embereknek, akik szeretnének ilyen tudás birtokába jutni.

Az elsődleges célunk, hogy minden olyan emberhez eljuttassuk ezt a tudást, akinek szüksége van rá. Az egészséges életmódhoz tartozó “édes bűnözés” ne merüljön ki a cukrászdák “mentes” és paleo kínálatában, hanem jelenjen meg a háztartások konyháiban is. A hosszas keresgélés, kísérletezés helyett gyorsan, kipróbált receptek alapján bárkinek lehetősége legyen sikereket elérni.

A Paleo Cukrász Akadémiát azért hoztuk létre, hogy lehetőséget adjunk ezeknek a sikereknek a megteremtésére. Ezért alkottunk meg egy olyan rendszert, amelyben az általunk már kipróbált, a cukrászdánkban a vendégeink által letesztelt finom, elegáns, mégis paleo sütemények elkészítését tanítjuk meg. Úgy vagyunk kódolva mi emberek, hogy ha úgy tanulunk meg egy készséget, hogy megfigyeljük mások, hogy csinálják, akkor sokkal gyorsabban tanulunk. Az oktató videóink a recepteken túl a sütemények elkészítést mutatják be, közben pedig elmondjuk a lényeges praktikákat, mire figyeljünk, milyen hibalehetőségek lehetnek, így biztosítjuk ezt a gyors tanulási módot. Ezen kívül pedig rengeteg gyakorlattal a hátunk mögött, valamint cukrász “szemüvegen” keresztül segítünk minél jobban kiigazodni a paleo sütemények alapanyag világában. Ennek köszönhetően aki ilyen paleo süteményeket szeretne sütni a kedvesének, családjának, magának, bátran és magabiztosan tegye ezt a segítségünkel.

Nézd Meg a Tanfolyamainkat!

Hasznos Tudnivalók

Olvasd el cikkeinket, gazdagítsd tudásodat paleo/mentes témában!

HAMAROSAN

Ingyenes Tanfolyam

Nyűgözd le a környezetedet paleo cukrász tudásoddal!

Prémium Tanfolyam

Nyűgözd le a környezetedet paleo cukrász tudásoddal!